•  
  • S

Året var 1979 och George Miller släppte sitt första mästerverk. Filmen Mad Max hade en unik stil och utspelade sig i ett postapokalyptiskt Australien efter en okänd katastrof. Interplay Entertainment tog mycket inspiration från Mad Max-serien när de utvecklade spelet Fallout år 1997.

I den världen så gick USA och Kina i atomkrig mot varandra på 50-talet – och resten av världen drogs också med. Bomberna föll och världen förstördes. De som hade råd köpte platser i stora skyddsbunkrar kallade Vaults. Ett fåtal som inte kom med lyckades överleva, men de flesta dog. Många som överlevde kom för nära radioaktiviteten och muterades till monster.

Fallout-serien sågs av många som en gammal spelserie som inte gick att uppdatera för de nya generationerna. Men Bethesda, skaparna av Elder scrolls-serien motbevisade världen i 2008 med spelet Fallout 3.

Känner du att du hade kunnat överleva i den amerikanska ödemarken bland banditer och mutanter så har vi utrustningen du behöver! Kliv ut ur din vault med din pip-boy på armen. Det kvittar om du är en god eller ond person. Där finns något för alla där ute.

För det finns en sak som aldrig förändras i med värld – War. War never changes.