Tillbaka

Google Cardboard

Med över 1 miljon sålda exemplar tog Google teknikvärlden med storm förra året, när de lanserade Google Cardboard. Aldrig förr, hade väl någon trott att en sådan enkel - på gränsen till nonchalant basal - teknik kunde leverera en sådan häftig upplevelse. Med endast två par linser, kartong, magnet och ett stort stycke fantasi har Google lyckats visa världen hur det är mjukvara som sätter gränserna, inte hårdvara. Detta i kombination med att Google Cardboard använder telefonens inbyggda accelerometer och kompass gör att VR-setets möjligheter är snudd på oändliga! 

Google virtual reality kit går att använda med flera olika smartphones, både Android och iPhone. Det finns i dagsläget ett 100-tal appar till Android, och något färre till iPhone även om utvecklingen just för Apples telefoner verkligen tagit fart!

Cardboard appar för Android finns på Google Play 

Appar för iPhone finns på iTunes

Olika modeller

Roliga Prylar är en av få butiker i Sverige där du kan köpa flera olika versioner av Googles VR-set. Samtliga modeller framtagna med olika funktioner och för att passa olika modeller. Letar du efter en Cardboard som skall passa din iPhone 6 eller andra telefoner (t.ex. Note-serien) med skärmar från 5.1 tum och uppåt skall du välja Google Cardboard XL. För övriga telefoner rekommenderar vi Google Cardboard Pro (VR-setet i plast) eller Google Cardboard. 

Och avslutningsvis, är du helt såld på Googles 3D-glasögon finns det bara en version att välja; Google Cardboard Deluxue. Versionen är gjord helt i hårdplast, kommer med vadderad insida, huvudband och bluetooth kontroll.

Det finns inga produkter som matchar urvalet