•  
  •  
  • Glasspinne
    49 kr Lägg i varukorg
     
  •  
  •  

När vi växte upp var anime inte ett ord folk kände till. Det var bara tecknad film som var ritat på ett lite annorlunda vis. Sailor Moon, Starzinger och Silver Fang var några tidiga barndomsfavoriter. Men Japans invasion av väst bara fortsatte att växa och är idag gigantisk, med flera egna cons runt om i landet! Under det senare 90 talet kunde man inte komma undan Pokémon och Pikachu blev en tidig ikon för kawaii-kulturen här i norden. Även Hello Kitty blev en stor favorit för många barn. I denna kategori möter vi även ett gäng gulliga enhörningar.
Själva ordet Kawaii betyder ungefär gulligt eller sött på japanska. Det förknippas ofta med stora ögon som nästan glittrar och ljusa färger. I väst används ordet ofta för att beskriva hela den estetiken. Hello Kitty är ett väldigt klassiskt exempel på hur man kan beskriva Kawaii-kulturen på ett enkelt sätt.

Så vi som är fantaster av allt sött och japanskt ville dela med oss av vår kärlek för allt sådant. Pryd din gråa vardag med lite färg och gulligheter. Det finns inget som inte kan bli gulligt! Man kan till exempel göra sina sms till vännerna sötare genom att skicka emojis för att beskriva saker som är svåra att sätta ord på. Eller kanske rita stora ögon på din brödrost för att visa kärleken till brödet du sätter in munnen när du springer iväg till skolan för att komma försent. Inget är omöjligt! Kawaii desu ne!

〜( ̄▽ ̄〜) 〜( ̄▽ ̄)〜 (〜 ̄▽ ̄)〜 Dölj