•  
  •  
  •  
  •  

Vi har alla varit där – hela familjen är inklämd i bilen på väg ner till kontinenten. Ute regnar det och det enda som spelas på radio är tyska debattprogram i dålig mottagning. Ena syskonet mår illa och det andra kan inte sluta skrika. För att göra transportsträckan lite mer behaglig så lekte man förr i tiden exempelvis ”20 frågor” eller ”gul-bil-leken”. Med nya tider kommer också nya tidsfördriv och vi vill slå ett slag för frågesporten, ett analogt nöje som varken kräver elektricitet eller gigabyte. Stäng av alla surfplattor och handhållna tv-spel och plocka fram den ultimata frågesporten i reseformat – Box Quiz.

I ett no-nonsense utförande och med en svårighetsgrad som passar tonåringar och uppåt så levereras frågorna i en smidig liten plåtask. Svarsalternativ till varje fråga finns, valfria att läsa upp men förenklar givetvis för de tävlande. Utöver rätt svarsalternativ så får man även ett litet roligt fakta, knytet till frågan.

Box Quiz finns i flera olika varianter med olika teman, exempelvis ”mat”, ”resor”, ”öl”, ”vin”, ”mat”, ”makt” och många fler. För en billig penning förkortar du tristessen i bilen eller på tåget och lär dig samtidigt lite matnyttig information om olika ämnen. Garanterad att skapa gemenskap och sprida glädje till såväl ung som gammal.

Som ett extra tips till alla föräldrar därute så kan man få ungdomarna att tävla mot varandra om olika sysslor. Kanske så får vinnaren slippa diska under en vecka? Eller så kanske förlorarna får laga mat åt de andra. Endast fantasin sätter gränserna. Dölj